امضاء تفاهمنامه با كميته امداد امام خميني (ره)
سهشنبه 10 بهمن 1391
به گزارش روابط عمومی سازمان ، حسین انواری در مراسم امضای تفاهم نامه با دكتر اللهیاری، رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوري اسلامي ايران و در نشستی با کارشناسان مشاوره کمیته امداد امام خمینی(ره) و اساتید دانشگاهی که در سالن همایش غدیر این نهاد برگزار شد،با بیان اینکه در مشاوره باید فرد در کنار خانواده مورد مطالعه قرار گیرد،گفت::مطالعه فرد منهای خانواده در مشاوره،امری نادرست است؛باید از ظرفیت موجود خانواده برای اصلاح افراد استفاده شود؛همانطور که در مبانی دینی به ایجاد ارتباط عاطفی، مودت و رحمت بین اعضای خانواده ها در ایجاد حل مشکلات سفارش شده است.
وی با تاکید بر مشاوره گروهی،افزود:هزینه مشاوره های فردی بسیار بالا است و با توجه به زمان و گستردگی کار، مشاوره گروهی و خانوادگی اثربخش تر خواهد بود که نیاز است این بخش در کمیته امداد امام(ره) نیز در حوزه عملیاتی با بهره گیری از اساتید فن تقویت شود.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) با بیان اینکه در حوزه روانشناسی، مشاوره و مددکاری آنچه که به آن تکیه می کنیم، عمدتا تئوریهای غربی است که در دانشگاهها نیز به آن پرداخته می شود،یادآورشد:این تکنیکها باید با مبانی دینی ما سنجیده و عمل شود که در این زمینه سازمان نظام روانشناسی و مشاوره می تواند با فراخوان از اساتید حوزه و دانشگاه روشهای مناسبی را منطبق بر نگاه دینی تدوین کند تا در عمل به آن تکیه شود که در این زمینه کمیته امداد به عنوان بستری برای مطالعات با سازمان نظام روانشناسی و مشاوره آمادگی همکاری دارد.
انواری در ادامه بر ارتقاء کادر تخصصی مشاوران کمیته امداد و برگزاری کلاسهای آموزشی وتوسعه مشاوره های گروهی تاکید کرد و گفت: مشاوران نیز نیازمند سرمایه گذاری در آرامش و تعادل خودشان هستند تا در ارائه خدمات و روشن سازی دیگران موثر واقع شوند.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) با بیان اینکه سلامت به صورت بخشی و فقط هم مختص پزشک خانواده نیست،گفت:بسیاری از بیماریهایی که مددجویان کمیته امداد دارند،روان تنی است؛ چنانچه بیماری برطرف شود؛ مشکل آنان نیز حل خواهد شد که بر این اساس به منظور بازسازی،توان افزایی و شکوفایی استعدادهای افراد،س نیازمند کار جمعی هستیم.
دكتر اللهیاری، رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوري اسلامي ايران نیز در این مراسم با بیان اینکه تا کنون 8 سال از فعالیتهای سازمان نظام روانشناسی و مشاوره می گذرد،گفت: نگاه به روانشناسی در ساختار کشور و خانواده ها هنوز کمی منفی است، برخی خانواده ها مراجعه به روانشناس و مشاوره را مشکل می دانند.
وی با بیان اینکه روانشناسی در خدمت سلامت و روان است،اظهار کرد:با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری مراجعه به روانشناس همانند مراجعه به پزشک امری ضروری است؛البته روانشناسان و مشاورانی که دارای اخلاق حرفه ای هستند واین امر مخصوص بیماری هم نیست.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوري اسلامي ايران با بیان اینکه در آینده نزدیک سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوري اسلامي ايران به یک سازمان تبدیل ميشود که نگاه اول در تمام تصمیم گیریهای کشور باشد،افزود:با توجه به آسیبها باید نسبت به آموزش مهارتهای زندگی،ازدواج و ایجاد عزت نفس توجه اساسی شود و برنامه ریزی پیشگیرانه داشته باشیم.
دكتر اللهیاری با بیان اینکه مواردی که مراجعه کنندگان به مراکز مشاوره کمیته امداد امام (ره) مراجعه مي كنند موارد خاص و ویژه ای است،تصریح کرد:کار مشاوره در این نهاد به شکل سیستماتیک و علمی صورت می گیرد که نیاز است به صورت قانون مطرح شود تا برای کل کشور اجرایی شود.برنامه هایی که پایلوت شده قابل تعمیم به کل کشور و حتی برای دنیا است.
وی به ایجاد رویکرد روان درمانی برای فقرا،حاشیه نشینان،معتادان و روستاییان در جهان اشاره کرد و گفت:نیاز است روان درمان و مشاورانی تربیت شوند که پاسخگوی فرهنگهای خاص باشند و برنامه ریزی با این نگاه در آینده صورت گیرد.
وی با بیان اینکه دیگر کشورها خواستار روان درمانی و مشاوره دینی و اسلامی از ما هستند،افزود:روان درمانی نیاز به بسته کامل دارد و باید به این سمت حرکت کنیم تا بتوانیم روان درمانی و مشاوره دینی و اسلامی را به دنیا به عنوان برندی برای جمهوری اسلامی ایران عرضه کنیم.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوري اسلامي ايران اظهار کرد: مشاوران کمیته امداد تجربه زیسته برای کار مشاوره و روان درمانی دارند و به عنوان بهترین کاندید برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر هستند؛ چرا که مهارتهای خودشان را در عمل توانسته اند حفظ کنند.
وی با اعلام آمادگی این سازمان برای برگزاری کارگاه بازآموزی و ارتقاء مشاوران این نهاد،یادآورشد:روانشناس و مشاور نیاز است خودش نیز در طول جلسات، روان درمانی شود که در جامعه ما این امر هنوز به درستی اجرا نمی شود؛ باید خانواده ها به مشاوران همانند پزشک خانواده مراجعه کنند و حتی مشاوران نیز باید در طول جلسات درمان شوند.
براي ديدن گزارش تصويري اين خبر اينجا را كليك نماييد
تعداد بازدید: 6522